ANVELOPE, JANTE,
CAMERE AUTO
SERVICII VULCANIZARE

ANIZARE

S.C.M. TEHNOPREST BACAU

FOTO

Tipul anvelopei

Tipul anvelopei
Defineşte utilizarea corectă a anvelopei. P (sau lipsa unei litere) arată faptul că este o anvelopă pentru turisme. LT arată că anvelopa este pentru camionetă.


Lăţimea anvelopei
Lăţimea anvelopei în milimetri, măsurată între flancuri Această anvelopă are o lăţime de 215 mm.


Raport nominal de aspect
Raportul dintre înălţimea secţiunii transversale a anvelopei şi lăţimea acesteia. 65 înseamnă că înălţimea reprezintă 65% din lăţimea anvelopei.


Construcţie
Acest lucru prezintă modul în care a fost realizată anvelopa. Litera „R” simbolizează cuvântul radial, adică firele pliurilor corpului. Aceste corzi sunt fire de material care alcătuiesc corpul anvelopei şi sunt poziţionate radial de-a lungul anvelopei de la un talon la altul. Litera „B” simbolizează construcţia bias a anvelopei, ceea ce înseamnă că firele pliurilor corpului sunt poziţionate diagonal de-a lungul anvelopei de la un talon la altul şi alternativ pentru a se consolida reciproc.

Diametrul roţii
Diametrul semnifică lăţimea roţii de la un capăt la celălalt. Diametrul roţii din imagine este de 15 inci.


Indice de sarcină
Indică sarcina maximă măsurată în livre pe care o poate susţine o anvelopă la presiunea optimă de umflare. Sarcina maximă măsurată în livre şi kilograme este menţionată în două locuri pe flancul anvelopei.


Simbol de viteză
Arată viteza maximă de rulare pentru o anvelopă. Litera H semnifică faptul că anvelopa are o viteză maximă de rulare de 130 mph. De menţionat că acest simbol se referă numai la capacitatea de viteză a anvelopei şi NU este o recomandare de depăşire a limitelor legale de viteză; conduceţi întotdeauna respectând limitele legale de viteză.


DOT
Înseamnă că anvelopa respectă toate standardele de siguranţă stabilite de Departamentul de Transporturi din SUA - Department of Transportation (D.O.T.). Lângă acesta, există un identificator sau o serie a anvelopei; o combinaţie de cifre şi litere cu lungime de până la 12 caractere.


UTQG
Semnifică Sistem Uniformă de Clasificare a Calităţii Anvelopelor, un sistem de evaluare a calităţii dezvoltat de Departamentul de Transporturi din SUA - Department of Transportation (D.O.T.) Pentru mai multe informaţii despre UTQC, consultaţi „Clasificarea anvelopelor”

CELE MAI SCUMPE ANVELOPE DIN LUME
Cauciucurile unui autobuz Leyland Lion din anul 1929 costa fiecare cate 800 de dolari. Acestea au fost expuse la Muzeul de Transport Lincolnshire Road cu ocazia a 50 de ani de la aniversare. Autobuzul Leyland Lion este singurul din lume care a “supravietuit” de-a lungul timpului, altele trei fiind distruse in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Cauciucurile create de Michelin pentru Bugatti Veyron costa fiecare cate 9,065 de dolari. Acestea au fost concepute special pentru cea mai scumpa masina din lume.
De asemenea, Michelin a creat o pereche de cauciucuri speciale si pentru Caterpillar 797, cauciucuri care ocupa prima pozitie in topul celor mai scumpe cauciucuri din lume. Fiecare dintre ele costa 42.500 de dolari si au in jur de 6 metri.
ASTA SE INTAMPLA, CAND NU RESPECTAM INDICELE DE SARCINA. O ANVELOPA NOUA 225/70R15C 112/110 S MICHELIN AGILIS, MONTATA PE UN MERCEDES SPRINTER, CU PUNTE SIMPLA. ANVELOPA A REVENIT LA GARANTIE DUPA 8 ORE, DEOARECE A FACUT O GALMA. TIN SA PRECIZEZ CA IN MOMENTUL IN CARE A SOSIT CLIENTUL CU MASINA, ANVELOPA ERA MONTATA PE PUNTEA SPATE, SI AVEA O INCARCATURA DE 5 TONE...